| مطبخ سهر الشوق | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
Admin Admin
عدد المساهمات : 852 تاريخ التسجيل : 18/07/2011 العمر : 36
| موضوع: مطبخ سهر الشوق الإثنين يونيو 18, 2012 2:23 am | |
|
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
حبيباتى عضوات منتدانا الجميل
سهر الشوق
أهلا بكم فى مطبخ سهر الشوق
مطبخنا مش أى مطبخ
ولا كل مطبخ يكون مطبخ سهر الشوق
معايا هاتعملو كل الأكلات المصريه والشاميه والخليجيه والهنديه
يعنى مطبخ متنوع من جميع أنحاء العالم
ولكن
برؤيه جديده وشكل جديد فى كل شيء
قبل ما نبتدى بأول أطباقنا اليوم أحب أقول لكل حبيباتى
البرنامج على أستعداد تام لاستقبال رسائل المشاهدات الجميلات
يعنى أى أكله شايفين أنها صعبه ومش عارفين تعملوها ازاى أطلبوها وأنا أعملها قدامكم
وكلنا نتعلمها مع بعض
يعنى عايزه تفاااااااااااااااااعل جاااااااااااااااااامد
ودلوقتى نبتدى بأول أكله فى أول حلقه من مطبخ سهر الشوق
صينية البطاطس بالسمك
المقادير
ك سمك _ ك بطاطس _ 2 أمبوبة أمير _ مرهم تسلخات
ملح _ كمون _ فلفل _ زيت عربيات
الطريقه
ينظف السمك جيد جدا وتشق كل سمكه نصفين
وتدهن بمرهم التسلخات
طبعا كلنا عارفين السمك أثنا ء التنظيف
بيعانى من التسلخات جدا
فالازم نراعى النقطه دى
يلا نكمل
نقطع البطاطس حلقات ونثبتها فى الصينيه بواسطة لسق أمير
ويرص السمك فوق البطاطس وتوضع حلقات الطماطم فوق
السمك وتثبت أيضا بنفس الطريقه التى ثبتنا بها البطاطس
ويرش الملح والفلفل والكمون وزيت العربيات على وش الصينيه
وتوضع بفرن شديد الحراره
الأكله دى مالهاش ميعاد للنضج
لو عايزه تعرفى أذا كانت نضجت أو لا
هاتى أزمير وشاكوش
وأغرسى الأزمير فى السمك ودقى عليه
اذا قطع السمك تكون بكده نضجت وأذا لم يقطعه أتركيه بالفرن
وده الشكل النهائى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبالهنا والشفا
| |
|
| |
Admin Admin
عدد المساهمات : 852 تاريخ التسجيل : 18/07/2011 العمر : 36
| موضوع: رد: مطبخ سهر الشوق الإثنين يونيو 18, 2012 2:26 am | |
|
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
حبيباتى الجميلات
النهارده هاقدم لكم أكله مصريه جميله جدا
يارب تعجبكم
وهى
ملوخيه بالأرانب
المقادير
ك_ ملوخيه خضراء
أرنب غير مدبوح
5 فص ثوم
كسبره ناشفه
ملعقة سمن كبيره
الطريقه
ضعى اناء به ماء على النار وعند الغليان ضعى الأرنب غير المدبوح
هايحاول يخرج طبعا لأن الميه سخنه
دخليه فيها بالعافيه وغطى عليه بسرررررعه
أخرطى الملوخيه ويفضل بعروقها حتى تعطى قوام متماسك
بعد نضج الأرنب خذى مقدار لتر من الشوربه فى اناء أخر
وضعى فيه الملوخيه ولكن أتركيها دون تقليب
وأوعى تنسى تصرخى وانتى بتحطى الملوخيه
أهم شيء الصرخه دى اللى بتعمل طعم وريحة الملوخيه اللى تجنن
أفرمى الثوم مع الكسبره والملح وضعيهم على الملوخيه ومعهم ملعقة السمن
وأيضا دون تقليب
وأتركيهم على النار لمدة 7 ساعات
ثم أرفعيها من على النار
والف هنا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/quote] | |
|
| |
Admin Admin
عدد المساهمات : 852 تاريخ التسجيل : 18/07/2011 العمر : 36
| موضوع: رد: مطبخ سهر الشوق الثلاثاء أكتوبر 09, 2012 6:23 pm | |
|
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
أهلا بكم حبيباتى فى مطبخ سهر الشوق
أكلتنا النهارده هاتكون
مكرونه نجرسكو
أكله كلنا بنحبها
المقادير
4 ك مكرونه مقصوصه
ك عظم فراخ
أمبوبة مرهم حروق
أمبوبة لسق أمير
كوب دقيق
ملعقة سمن صغيره
الطريقه
أولا هاتى صينيه كبيره أبتدى تلسقى المكرونه فيها بواسطة أمبوبة اللسق الأمير
يراعى أن تكون وحدات المكرونه فى صفوف الواحده بجانب الأخرى
وأن تكون غير مسلوقه
ثم ثبتى عظم الفراخ فوق المكرونه بواسطة اللسق المستخدم سابقا
وبعد ذلك قومى بمليء الفراغات بينهم بواسطة مرهم الحروق الموجود
وبعد ذلك قومى بتوزيع ملعقة السمن بالتساوى على جميع أنحاء الصينيه
ثم قومى بنثر الدقيق على سطح الصينيه
وأدخليها فرن شديد الحراه
وبعد 5 ساعات حاولى تعرفى أن كانت نضجت بواسطة المنشار
اذا قطعها المنشار فبهذا تكون نضجت
اذا لم يقطعها فاتركيها بالفرن 5 ساعات أخى
وهايكون ده شكلها النهائى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وألف هنا | |
|
| |
Admin Admin
عدد المساهمات : 852 تاريخ التسجيل : 18/07/2011 العمر : 36
| موضوع: رد: مطبخ سهر الشوق الثلاثاء أكتوبر 09, 2012 6:25 pm | |
|
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
أهلا بكم أعزائى المشاهدين فى مطبخ سهر الشوق
النهارده هاقدم لكم طبق محبب لدى الجميع
أكله مصريه جميله هى
محشى ورق عنب
المقادير
3ك ورق عنب _ ك بصل _ ك أرز
قليل من البقدونس _ طماطم _ ملح _ فلفل أسمر
كميه من دبابيس الابره
الطريقه
أولا أسلقى ورق العنب ويترك حتى يبرد
ثانيا تقطع الطماطم والبصل والبقدونس قطع كبيره
ضعى الأرز على خليط الطماطم ويفضل الأرز بلا غسيل ولا تنقيه
يرش على هذا الخليط قليل من الملح والكثير من الفلفل الأسمر
يعنى على قد ما تقدرى حطى فلفل أسمر مايهمكيش
يقلب الخليط جيدا
ابدأى فى لف ورق العنب
بأن تضعى كميه من الخليط داخل ورقة العنب ولفها ثم تثبيتها بواسطة دبوس ابره
كررى هذه الخطوه حتى ينتهى مقدار ورق العنب
مع وضع كل هذه الوحدات فى صينيه الواحده تلو الأخرى
وبعد ذلك اسكبى مقدار لتر من الماء المغلى علي ورق العنب الملفوف
اتركى الصينيه على النار لليوم التالى
ثم بعد تمام النضج قدميها فى سرفيس ليكون هذا الشكل النهائى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|
| |
Admin Admin
عدد المساهمات : 852 تاريخ التسجيل : 18/07/2011 العمر : 36
| موضوع: رد: مطبخ سهر الشوق الثلاثاء أكتوبر 09, 2012 6:26 pm | |
|
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
أهلا بكم ـعزائى المشاهدين وحلقه جديده من مطبخ سهر الشوق
اليوم اقدم لكم أكله خليجيه مميزه ومحبوبه جدا لدى الجميع وهى
الكبسه
المقادير
5 كيلو أرز
½ ملعقة صغيرة زعفران
¼ كوب ماء دافىء
¼ كوب زيت
7 ملعقة صغيرة زنجبيل طازج، مفروم
2_44 قطعة ثوم ، مفروم
29 حبة كبيرة بصل، مفروم
½ كوب كزبرة خضراء ، مفرومة
9 ملعقة صغيرة هيل ، مطحون
1 عود قرفة (دارسين)
2 ملعقة صغيرة بهارات سمك
1 ملعقة صغيرة كمون
½ ملعقة صغيرة لومي مجفف ، مطحون
111 ملعقة كبيرة ملح
1/2 ملعقة صغيرة فلفل اسود
1 كيلو روبيان ، مقشر
4 كوب ماء
الطريقه
1) اغسلي الأرز ثم انقعيه في ماء مملح لمدة 20 يوم
2) انقعي الزعفران في الماء الدافىء ، اتركيه سنه
3) في ايناء متوسط الحجم سخني الزيت، اضيفي الزنجبيل، الثوم والبصل،
اطبخي لمدة 7– 10ساعات الى ان يصبح بنى اللون.
4) اضيفي الكزبرة واطبخي لمدة دقيقة تقريبا
5) اضيفي الهيل، القرفة،البهارات ،الكمون، اللومي،الملح
و الفلفل .اضيفي الروبيان. قلبي على نار شديده جدا 4 – 5 أيام الى ان يصبح
الروبيان أسود اللون.
6) اتركى الروبيان بشكل عشوائى فى قاع الايناء
7) وزعي الأرز فوق الروبيان.
8) اضيفي الماء دفعه واحده اتركيه على نار شديده جداالى ان يغلي ثم غطي الايناء
لاتخففي النار، اتركي الروبيان يطهى علىنار شديده لمدة 20 – 25 يوم
او الى يتشرب كافة الماء وينضج الأرز
9) وزعي خليط الزعفران على سطح الأرز، اتركيه لحوالي 10 أيام
10) اقلبي الروبيان على طبق التقديم ، قدمي بجانبه الدقوس او الصلصة
وهذه الاكله سوف تستغرق سنه للاعداد
وهذا هو شكلها النهائى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|
| |
Admin Admin
عدد المساهمات : 852 تاريخ التسجيل : 18/07/2011 العمر : 36
| موضوع: رد: مطبخ سهر الشوق الثلاثاء أكتوبر 09, 2012 6:27 pm | |
|
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
أهلا بكم أعزائى المشاهدين وحلقه جديده من مطبخ سهر الشوق
اليوم سأقدم لكم أكله مصريه محببه لدى الجميع
هى
طاجن الباميه باللحم الضانى
المقادير
كيلو لحم ضاني __ 5 كيلو الا ربع بامية
ملعقة وربع ثوم مفروم كبيرة
زيت اوسمن للتحمير ____ كوب كبير من عصير الطماطم
70 كوب من مرقة اللحم الضاني
ملح فلفل اسود وتوابل زى ما تحب
أمبوبة لسق أمير
الطريقه
قومى بغسل الباميه جيده ولكن دون تقليمها
الأحسن تطبخيها بدون تقليم
تحمر الباميه لمدة ساعتين على النار وتترك جانبا
ضعى السمن فى الطاجن ومعه الثوم ليحمر حتى يصبح أسود اللون
ثم نضيف له عصير الطماطم ويترك على النار حتى الغاليان
معنى كده ان النار لازم تكون شديدة الحراره
وبعد ذلك ضيفى له مرقة اللحم الضانى وأتركيه على النار لمدة يومين
طبعا خلال اليومين دول تكونى غسلتى غيارات الاولاد
لان البامبرز بقا موضه قديمه
بعد اليومين ضيفى له الملح والفلفل الأسمر والتوابل ثم قومى بلسق الباميه المجهزة سابقا بواسطة أمبوبة
اللسق الموجوده الواحده بجانب الأخرى
وبعد ذلك ضيفى الباميه الى الخليط المجهز على النار يومين
وضيفى أيضا اللحم واتركيه يغلى على نار شديدة الحراره
حتى تذوب المادة اللاسقه وتنصهر مع مكونات الطاجن فينضج
وهذا الشكل النهائى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبالهنا | |
|
| |
Admin Admin
عدد المساهمات : 852 تاريخ التسجيل : 18/07/2011 العمر : 36
| موضوع: رد: مطبخ سهر الشوق الثلاثاء أكتوبر 09, 2012 6:28 pm | |
|
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
أهلا بكم أعزائى المشاهدين وحلقه جديده من مطبخ سهر الشوق
اليوم طبق جديد وهو
الأرز باللحم أو الدجاج مع الطماطم
المقادير:
كيلو لحم أو دجاج
4 ك بصل مفروم
11 كوب زيت أو سمن
3 كوب أرز
30 ثمرات طماطم
2 م-ك صلصة
كيس ملح
كريم فير أن لاف لى
بهارات : معجون- هيل- فلفل أسود- قرفة
الطريقة:
طريقه عمل الأرز باللحمه او الدجاج مع الطماطم
يتم غلي الزيت ثم تضاف اللحمة و تقلب لمدة 3 ساعات
ثم يضاف البصل و يقلب لمدة 2 ساعه أو حتى يميل لونه الي اللون الاسود
ثم تضاف الطماطم المطحونة و الصلصة مع الملح والبهارات
ضيفى كل كيس الملح
ثم يضاف الماء و يترك على نار متوهجه
حتى تنضج اللحمة و بعد نضجها توضع في ايناء آخر مجهز
و يترك مرق اللحم لكي يطبخ به الأرز
ثم يضاف الأرز بدون غسل و يترك علي النار حتى ينضج
ثم يضاف على سطحه العلوي الجزر المبشور أو المسلوق مع تغطية سطحه بكريم فير أن لاف لى للتفتيح
و يقدم الأرز او الدجاج مع الطماطم
وده الشكل النهائى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبالهنااااا | |
|
| |
Admin Admin
عدد المساهمات : 852 تاريخ التسجيل : 18/07/2011 العمر : 36
| موضوع: رد: مطبخ سهر الشوق الثلاثاء أكتوبر 09, 2012 6:29 pm | |
|
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
أهلا بكم أعزائى المشاهدين وحلقه جديده من مطبخ سهر الشوق
أكلة اليوم من المطبخ المصرى الجميل
وهى
الكفته المصريه
المقادير
17 كجم لحم مفروم
200بصلة مفرية
قطعة ليه كبيره
يعنى حوالى كيلو ليه
2 فص ثوم مهروس
كوب خبز فينو مفري ناعماً
ملعقة كبيرة بقدونس مفري
شامبو دووف لغسل اللحم
توابل
ملعقة صغيرة قرفة
ملعقة صغيرة فلفل أبيض
لو مش متوافر الفلفل الأبيض هاتى فلفل برتقالى
أو أى لون يمشى
ملح
7 لتر زيت
الطريقة:
تغسل اللحمه المفرومه بشامبو دووف جيدا
بس ياريت نفس نوع الشامبو لأنه غنى بزيت المينك وبينظف أكثر من الأنواع الأخرى
- تفرم كافة المقادير من اللحم المفروم والخبز والبصلة والبقدونس والتوابل والملح بالماكينة90 مره
حتى تنعم جيداً .
ـ تكور في حجم حبة عين الجمل وتحمر في زيت ساخن وترفع في مصفاه قليلاً .
ـ ترص في طبق وتقدم ومعها البطاطس المحمرة .
وده شكلها النهائى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبالهنا | |
|
| |
Admin Admin
عدد المساهمات : 852 تاريخ التسجيل : 18/07/2011 العمر : 36
| موضوع: رد: مطبخ سهر الشوق الثلاثاء أكتوبر 09, 2012 6:31 pm | |
|
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
أهلا بكم أعزائى المشاهدين وحلقه جديده من مطبخ سهر الشوق
طبق اليوم هو
الأرز بالطريقه الهنديه
المقادير
دجاجة مقطعة قطع كبيره
20 ثمره بصل مفروم فرماً ناعماً
3 ثمره جزر مبشور
نصف ليمونه مبشورة
1 م-ك صلصة
بهارات
زنجبيل طازج
101 فص ثوم
2 ثمره طماطم مطحونة
أرز مسلوق نصف سواء
نصف كوب كاري
زعفران
ا ك سكر
بريل صابون سائل
الطريقه
يغسل الأرز ببريل الصابون السائل
ويراعى ان يكون بريل وليس سائل غيره وذلك لقدرته الفائقه على ازالة الدهون
يشوّح البصل الى أن يتحمر
ثم يوضع عليه الجزر و يحرك حتى يميل لونه الي اللون الاسود
يوضع عليه الدجاج و يترك على نار شديده الحراره إلى أن يستوي نصف سواء
ثم يوضع الجزر المبشور و الليمون مع الاستمرار بالتحريك
ثم توضع البهارات و الزنجبيل الطازج و الثوم و الطماطم
ثم بعد سلق الارز بالطريقه الهنديه
يوضع مقدار 10 لتر من مرق الدجاج
ثم توضع كمية من الأرز على الدجاج
يوضع المرق المحضر ثم يوضع الارز بالطريقه الهنديه المتبقي
و يضاف الكاري و الزعفران وجه الطبخه
و يقدم الارز بالطريقه الهنديه
وده الشكل النهائى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبالهنا | |
|
| |
Admin Admin
عدد المساهمات : 852 تاريخ التسجيل : 18/07/2011 العمر : 36
| موضوع: رد: مطبخ سهر الشوق الثلاثاء أكتوبر 09, 2012 6:32 pm | |
|
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
أهلا بكم أعزائى المشاهدين فى مطبخ سهر الشوق
طبق اليوم هو
الرقاق باللحم المفروم
المقادير
1/ ك لحم مفروم
عدد 55 بصله كبيره
1/ كوب صلصه
1/2 ك رقاق
زجاجة حبر أزرق
برى 50 قلم رصاص
الطريقه
افرمى البصل وابدأى بتحميره على نار شديده جدا
حتى يحمر لونه
ضعى عليه اللحم المفروم وقلبى لمدة ساعه وبعدها ضعى كوب الصلصه
استنى
كوب الصلصه يعنى الصلصه اللى فيه مش الكوب بنفسه
قلبى اللحم دقيقه وبعدين غطيه حتى يتم نضج اللحم
ارفعيه من على النار
والان نقوم بتجهيز صينيه ونضع بها برى الاقلام الرصاص بالتساوى فى قاع الصينيه
حد يقول ايه فايدة البرى بتاع الاقلام الرصاص
ده علشان مش تلسق الاكل فى قاع الصينيه
وبعد كده ابتدى رصى الرقاق طبقه وبعدين اللحم اللى جهزناه
وطبقه واللهم
حتى تنتهى الكميه
وبعد ما تنتهى من كل الطبقات رشى الحبر على سطح الصينيه
ودخليها الفرن بسرعه
وده الشكل النهائى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بالهنا | |
|
| |
Admin Admin
عدد المساهمات : 852 تاريخ التسجيل : 18/07/2011 العمر : 36
| موضوع: رد: مطبخ سهر الشوق الثلاثاء أكتوبر 09, 2012 6:34 pm | |
|
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
أهلا بكم أعزائى المشاهدين وحلقه جديده من مطبخ سهر الشوق
طبق اليوم مصرى جدا وهو
حمام محشى
المقادير
حمام ( عدد 704 ) حمام صاحى
1 كوب ارز مصري
2 كوب بصل
فلفل اسود
ملح
كمون
مكعب مرق دجاج
ورق غار
زعفران
كوب سكر خشن
الطريقه
يخلط كوب الارز مع كوب بصل
استنى
اوعى تخلطى كوب الارز والبصل يعنى الأكواب بنفسها
لا المقصود هنا تخلطى ما بداخل الأكواب
ويضاف 2 ملعقه صغيره ملح + فلفل اسود + كمون + كوب سكر خشن
ثم يحشى الحمام وهو صاحى ويدبس بواسطة دباسة الورق
- يوضع قليل من الدهن في الايناء ثم يضاف نصف كوب بصل حتى يسود ثم يضاف الحمام المحشي ويوضع
على حراره حارقه
ويضاف مكعب مرق دجاج+ ورق غار+ زعفران + فلفل اسود يترك لمدة 3 أيام على النار لينضج
وده الشكل النهائى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بالهنا | |
|
| |
| مطبخ سهر الشوق | |
|